Mandle natural
Zatímco divoce rostoucí mandle jsou toxické, domestikované nejsou, takže je můžeme bez obav konzumovat. Mandloně jsou vůbec považovány za jedny z nejčasněji domestikovaných ovocných stromů, díky schopnosti produkovat kvalitní plody i u stromů, které vyrostly ze semene. Domestikované mandloně se objevují již v období 3000 let př.n.l. a byly nalezeny i v hrobkách egyptských faraonů. Ačkoliv jsou původem z oblastí kolem středozemního moře, nejodolnější druhy se pěstují i na Islandu.
Zdroj bílkovin - organické mandle jsou výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Naše těla využívají bílkoviny k vytváření tkání a mandle jsou snadným zdrojem této důležité výživy. Velmi dobře se hodí do veganské a vegetariánské kuchyně. Přínosné jsou také pro sportovce, kteří by je měli konzumovat po cvičení.
Zdraví prospěšné látky - pokud hledáte něco zdravého na mlsání, pak jsou surové mandle tou správnou volbou. Nejen že obsahují spoustu bílkovin, ale jsou také dobrým zdrojem vlákniny, vápníku, draslíku, hořčíku a antioxidantů. Jíst mandle je skvělý způsob jak tělu dodat všechny potřebné látky.
Regulace cukru v krvi - mandle pomáhají kontrolovat hladinu cukru v krvi a zabraňují vzniku inzulínových špiček. Tyto ořechy totiž snižují glykemický index jídla, což naznačuje, že mohou být prospěšné pro lidi s cukrovkou.
Antioxidanty - mandle jsou jedním z nejbohatších potravinových zdrojů vitamínu E, který dokáže tělo nejlépe vstřebat. Vitamín E je silný antioxidant, který podporuje imunitní systém, pomáhá našim tělům vytvářet červené krvinky a chrání buňky před škodlivými účinky volných radikálů.
Mandle se hodí jako zdravé mlsání, ale dají se použít mnoha dalšími způsoby. Vyzkoušejte je nasekat na Váš oblíbený salát nebo jako zdravý doplněk k sušenkám a muffinům. Skvěle se hodí k ovesným vločkám, cereáliím a granolám. Posypte jimi palačinky ... Mandle mají skutečně neomezené kuchyňské využití.
Vstoupit do e-shopu >>
Zdravotní výhody
Jak si je vychutnat




Nutriční hodnoty na 100g
Energetická hodnota: |
2642 kJ
631 kcal |
Tuky: | 52 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 4 g |
Sacharidy: | 19 g |
z toho cukry: | 4.8 g |
Bílkoviny: | 18.3 g |
Sůl: | 0.02 g |
0